Bir Disney Kahramanı Değil!

Bir Disney Kahramanı Değil!

dakika okuma
Personal

“Geldikleri gibi giderler” - Mustafa Kemal Atatürk

“Tanrı, iradesini hâkim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır, yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hâkim kılmak için Allah’ı kullanırlar.”

“Büyük İskender, Sezar, Napolyon Ayağa Kalkın…”

Savaş Tarihi’nin hüzünle tamamlanmış melodisinin, esen o iniltili rüzgârın son selam duruşudur bu… Asaf İlbay, Atatürk’ün çocukluk arkadaşıdır. İtalya’dan dönerken, Atatürk’ün ebediyete intikal ettiğini duyar. İlbay, derhal tren biletini alır ve İstanbul’a hareket eder. İstasyonda bir Türk vatandaşı, sabah çıkan gazetelerden birinde, bir İtalyan profesörünün Atatürk’e dair yazdığı yazıyı tercüme der. Yazıda, “İskender, Sezar, Napolyon ayağa kalkınız, büyüğünüz geliyor.” cümlesi vardır… (Naim-Babüroğlu - Tarihin Kıskandığı Lider)

Emperyalizmin Atatürk Düşmanlığı

İngilizler, Kurtuluş Savaşı sırasında Atatürk’ü ortadan kaldırmak için birçok yol denemiştir. Bu yollar I.TBMM’de Atatürk’ün silah arkadaşlarından bazılarını (Kazım Karabekir gibi) satın almaya çalışıp Atatürk’e karşı Meclis içinde bir darbe yaptırma planından tutun da, Müslüman din adamı kılığına sokulmuş İngiliz ajanlarına Atatürk’ü öldürtme planına kadar uzamıştır. CIA Görevlilerinin ve ajanlarının açıklamaları, AB Raportörlerinin beyanları, emperyalist Batı’nın ısrarla Türkiye’den “Atatürk’ün mirasını reddetmesini” istediğini gözler önüne sermektedir. (Sinan Meydan - El-Cevap)

Atatürk’ün Mirası

Bilindiği gibi Atatürk, “Benim manevi mirasım akıl ve bilimdir.” demiştir. ABD Türkiye’ye “Atatürk’ün mirasını reddedin” derken aslında “aklı ve bilimi reddedin” demek istemiştir. (Sinan Meydan - El-Cevap)

Atatürk’ün Önemi

Atatürk hâla önemli mi bizim için? Çok önemli. Peki, akıl bizim için önemli mi, aklımızı kullanmak zorunda mıyız? Buna verilecek cevaptan, Atatürk’ün bugün bizimle ilgili olup olmadığı, onun adını hatırlayıp hatırlamamız, onun yaptıklarından ders alıp almamamız gerektiği ortaya çıkacaktır. Atatürk bize aklın neler yapabileceğini göstermiştir. Bunun mümkün olduğunu göstermiş; ama, “Ben böyle diyorum, böyle yapın” dememiştir. Bilakis, “Ben hiçbir şey söylemiyorum, sadece aklınızı rehber edinin” demiştir. Yaptığı bütün inkilâpların gayesi de aklın rehberliğinde Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağa uygun, bütün mana ve biçimiyle uygar bir toplum haline dönüştürmektedir. (A.M. Celâl Şengör - Dâhi Diktatör)

Büyük Akıl, Büyük Zafer

“Milleti kurtarmaya çalışanların aynı zamanda meselerinde de birer namuskâr mütehassıs, faal birer âlim olmaları lazımdır.” - Atatürk Takvimler 21 Ağustos 1922’yi gösteriyordu. Büyük Taarruz’un başlamasına sadece 5 gün vardı. Başkomutan Atatürk, tüm hazırlıkları yapmış, rahat ve kendinden emin, roman okuyordu. Evet, Paşa iki gündür karargâhta Reşat Nuri Güntekin’in yeni romanı Çalıkuşu’nun tefrikalarını okuyordu. Gerçek şu ki Büyük Zafer, büyük bir aklın eseriydi. (Sinan Meydan - Kurtuluştan Kuruluşa Cumhuriyet)

“Beni Hatırlayınız”

“Bu söylediklerim hakikat olduğu gün, senden (Türk Milletinden) ve bütün medeni beşeriyetten(uygar insanlık âleminden) dileğim şudur : Beni Hatırlayınız” - Atatürk

Favilances Maze - Türkiye